![]() ![]() |
17.2.2010, 11:09
|
|
![]() Новинар ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Модератори Posts: 221 Joined: 15.4.2008 From: Львів Member No.: 5 |
Я тут наразі досліджую можливості такої зв'язки як Apache Hadoop + Apache Hive. По Hadoop вдалось знайти дві книженції. А от по Hive книжок нема - може хто підкаже щось (крім інфи на сайті апача)?
Перші враження про Hadoop - під віндою його бажано навіть не пробувати ставити - бо скільки я не мучився - там воно так і не запрацювало. Під лінуксами воно піднялось за 5 хв. Перші враження про Hive - хрєн його просто так збілдаєш - в мене ще досі не вийшло (білдаю таг 0.4.1 і ще пробував транк - наразі безрезультатно). Як щось вийде - то напишу. Доречі, надибані книги по Hadoop (шукайте лінки на закачку в Google): - Tom White. Hadoop: The Definitive Guide. (O'REILLY 2009) - Jason Venner. Pro Hadoop. (Apress 2009) -------------------- |
|
|
|
17.2.2010, 11:53
|
|
![]() Новинар ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Модератори Posts: 221 Joined: 15.4.2008 From: Львів Member No.: 5 |
Таки збілдалось, але як завжди, збоченим способом.
Спочатку я пробував робити так як на сайті Hive пише, але з того ніц не виходило. Далі почитав README.TXT - в якому була трохи інша команда написана. Теж не дуже допомогло, оскільки скрипт не міг стягнути одного чи двох архівів Hadoop, які були необхідні для білда. Казало, що чексума некоректна чи щось таке. В результаті закачав ті архіви руками і перекинув їх в локальний репозиторій Apache Ivy. Після цього все збілдалось. Тепер далі іду по туторіалу. -------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 8.9.2010, 4:29 |