Help - Search - Members - Calendar
Full Version: CDMA Internet
DEV UA > Системне Адміністрування > H&S
Pegasus
Вирішив поміняти свого оператора CDMA Internet, через то, що якість Інтернету який надає People.NET стала просто нестерпною. Часте пропадання інтернету, хоч і на короткі проміжки часу, до декількох хвилин, але то ДУЖЕ дратує, і такий інтернет може влаштовував би в якомусь карпатському селі, але не в Львові.
Отож наразі вибираю між МТС і Utel, може хтось вже користується і поділиться своїми враженнями?
Sulamith Lusor
мтс - так собі, утел - не наю. ти, головне, лайф не бери. бо то - гімно з гімна )
Pegasus
В Лайфа на скільки я знаю, нема CDMA, а я питав тільки про CDMA.
professor
Наскільки я знаю, МТС то пропонує - то роумінг піпл-нету. Так що вибір широкий, вибір один. Хоча нє... Є ще такий собі CDMA-UA. Але що то за зараза, і з чим її їдять - не знаю. Знаю тільки, що Львів в них покритий, і вони досить агресивно розширяють покриття (наприклад вся прикарпатська частина Львівської області в них позначена як запланована до покриття до кінця 2008)
professor
Ще плюс є такий-собі DGTel, місцевий телефонний оператор. Вони зараз модернізують обладнання, перейшли на EV-DO, тобто швидкість в них має бути пристойна. В комплекті з еквіпментом получаєш стаціонарний телефон, + якщо обладнання не стягує - ставлять зовнішню антену нашару.
Правда сайт в них давно вже не обновлявся, тому які там тарифи - не знаю. Треба фізично до них зайти (то на Коперника) і там спитати.

DGTel
CDMA Ukraine
Pegasus
ЦИТАТА(professor @ 22.4.2008, 20:18) *
Наскільки я знаю, МТС то пропонує - то роумінг піпл-нету. Так що вибір широкий, вибір один. Хоча нє... Є ще такий собі CDMA-UA. Але що то за зараза, і з чим її їдять - не знаю. Знаю тільки, що Львів в них покритий, і вони досить агресивно розширяють покриття (наприклад вся прикарпатська частина Львівської області в них позначена як запланована до покриття до кінця 2008)

Про МТС ти не правий, мені в понеділок дзвонили з МТС, спитати як справи, чи задоволений зв"язком, і я вирішив скористатись ситуацією і спитати про CDMA. Консультант сказала, що у них покруче People.NET, типу на одно покоління новіша технологія. Так що все-таки МТС - це варіант.
TIGER
ЦИТАТА(Pegasus @ 22.4.2008, 22:43) *
Про МТС ти не правий, мені в понеділок дзвонили з МТС, спитати як справи, чи задоволений зв"язком, і я вирішив скористатись ситуацією і спитати про CDMA. Консультант сказала, що у них покруче People.NET, типу на одно покоління новіша технологія. Так що все-таки МТС - це варіант.

Ага - так вони зразу правду тобі і сказали... biggrin.gif
mveselovski
ЦИТАТА
tипу на одно покоління новіша технологія

такий великий а ще в казки віриш))))) насправді то все одна технологія і нц нового ше не придумали...... Дігі тел доволі непоганий оператор ще є велтон чи якось так тоже нормально і нет пристойний)
professor
До речі Utel це не CDMA. Сьогодні офіційно Київстар зкорєшився з утелом, правда якось дуже по дибільному... Сім-карту вони дають, але тільки для інтернету. Ніяких голосових послуг... Писець просто. Якось воно в них незбаланшено:(

А так: 50 грн в місяць, 600 мег препейду, більше - по 15 коп/мег. +за відсутності покриття UTMS працює стандартний київстарівський GPRS/EDGE по 2.50
TIGER
ЦИТАТА(professor @ 1.5.2008, 14:03) *
До речі Utel це не CDMA. Сьогодні офіційно Київстар зкорєшився з утелом, правда якось дуже по дибільному... Сім-карту вони дають, але тільки для інтернету. Ніяких голосових послуг... Писець просто. Якось воно в них незбаланшено:(

А так: 50 грн в місяць, 600 мег препейду, більше - по 15 коп/мег. +за відсутності покриття UTMS працює стандартний київстарівський GPRS/EDGE по 2.50

Коротше, одни словом - гівно це якесь - кабель назавжди! smile.gif
TIGER
Подивіться тут: http://solomon.net.ua - може когось зацікавить.
professor
ЦИТАТА(TIGER @ 1.5.2008, 23:13) *
Подивіться тут: http://solomon.net.ua - може когось зацікавить.

Той же МТС, тільки в профіль... Тьху, піпльнет.
mveselovski
я доречі користувався Вімаксом доволі хороша штука.....це стандарт паралельний 3Ж
Sulamith Lusor
до речі, про утел також написано на офіційному сайті укртелекому smile.gif
screamer
QUOTE (Pegasus @ 22.4.2008, 13:54) *
Вирішив поміняти свого оператора CDMA Internet, через то, що якість Інтернету який надає People.NET стала просто нестерпною. Часте пропадання інтернету, хоч і на короткі проміжки часу, до декількох хвилин, але то ДУЖЕ дратує, і такий інтернет може влаштовував би в якомусь карпатському селі, але не в Львові.
Отож наразі вибираю між МТС і Utel, може хтось вже користується і поділиться своїми враженнями?

А в тебе як конектиться по SSH/FTP ? В мене взагалі жахливо, при тому шо в той же час по HTTP ходить нормально angry.gif
screamer
QUOTE (mveselovski @ 5.5.2008, 21:07) *
я доречі користувався Вімаксом доволі хороша штука.....це стандарт паралельний 3Ж

Наскільки я знаю, що хороша але вельми дорога штука.
Pegasus
ЦИТАТА(screamer @ 22.5.2008, 12:45) *
А в тебе як конектиться по SSH/FTP ? В мене взагалі жахливо, при тому шо в той же час по HTTP ходить нормально angry.gif

Ну в мене FTP/SSH і HTTP працюють одинкаово погано sad.gif
Yurik
Значить так.
Лайф - для людей які себе не поважають.

PeopleNet - за львовом далеко не тягне. У львові швидкість - 128 kbps. (приблизно). Про якість звязку не знаю, так як користувався не довго і не встиг замітити нічого поганого.

Utel - не пробував, не знаю. Знаю тьльки що вони будують свої базові станції і користуються покриттям beeline так, де їхніх БС ще немає. 3G працює тільки в зоні дії їхніх станцій. В зоні beeline звичайний 2G звязок, відповідно інет - тільки GPRS/EDGE

CDMA Ukraine - це не 3G, відповідно швидкості не високі. Дусь в районі 60 kbps. Зато помоєму стабільно. Станом на початок цього року покриття далеко за львів не виходило.

щодо цього:
Наскільки я знаю, МТС то пропонує - то роумінг піпл-нету

- брєд. нічого мтс в піпл нету не бере, і тим більше нічого їхнього не пропонує

MTS GPRS/EDGE - 40/160 kbps, працює стабільно, швидкість не падає. конекши не рветься. Користуюся сам. До речі, в мтс покриття GPRS по всій країні. Є послуга гіпер.нет, платиш 5 грн в добу і на протязі цієї доби ціна 1 коп. за 1 мег. Є послуга гіпер.актив, платиш 100 грн в місяць і на протязі цього місяця ціна 1 коп. за 1 мег.

MTS CDMA - не пробував, тому на практиці не знаю як. З теорії скажу, що послуга працює на базі EVDO 450. То є стандарт 3G, тому швидкості мають бути відповідні. Щоби підключитися потрібно в них підписати новий контракт. Дадуть нову карточку, навіть якщо ти вже є їхнім абонентом. Ще тре буде купити модем цього стандарту. Картка вставляється в цей модем. Дзвонити з нього не можна, тільки інет. Покриття великого ще немає. тільки основні міста України.

WiMax - по протоколу wimax - штука класна. Сам планую підключитися, спробувати. Зараз користуюся інетом від юмс, все класно, але 160 kbps мене вже не задовільняє. Єдине що стримує спробувати той wimax, то що ціна підключення не маленька, плюс тре мати відповідне обладнання. Можна взяти їхнє на прокат, можна купити щось своє, продвинутіше. Але тоді підключення в 500 баксів обійдеться. Плюс місячна плата за безлімітку 256 - 400 грн, і то без оренди обладнання.

Одним словом вердикт такий: для тих хто живе у львові - проведіть собі виділенку від уарнету і не партеся. В деяких домашніх мережах по львові (які підключені до уарнету) безлімітку 1 мегабіт можна взяти за 120 грн.
А для тих, хто живе в сусідніх зі львовом селах, типу зимної води, протяніть собі Wifi з того самого уарнету, і буде вам радість. Правда в зимну воду таке обійдеться в 500 баксів, але зато потім ненарадуєшся.
professor
ЦИТАТА(Yurik @ 29.5.2008, 14:37) *
А для тих, хто живе в сусідніх зі львовом селах, типу зимної води, протяніть собі Wifi з того самого уарнету, і буде вам радість. Правда в зимну воду таке обійдеться в 500 баксів, але зато потім ненарадуєшся.

Дзвонив в Уарнет... Казали, що за відсутності прямої видимості Львова шансів практично нема:( В принципі живу в "сусідньому зі Львовом" селі, тільки на 13 кілометрів далі від Львова ніж та сама Зимна Вода...
Жєль. Ше казали, щоб передзвонити за два тижні. Бу сидіти ждати. Бо альтернатив нема:(
Pegasus
В мене на роботі знайомий купив собі УТЕЛ, дуже хвалить, каже 250 кілобайт на закачці.
Yurik
...каже 250 кілобайт на закачці.
може кілобіт?
Утел покриття має тьльки у львові.
professor
Повниться лохами земля русська.
Знайомий, с. Куликів, 11 км від Львова, захотів в інтернет. Особливо після того, як був в сусіда, і той показав йому, що "говорить з канадою за копійки".
Я сказав йому - в укртелеком. В укртелекомі, як завше, нема портів. Ну але там йому нарадили купити утелівський модем. Я попереджав, кинь то з рук і не бери до писка. Краще зазвони в уарнет, бо високий замок з балкону видно. Але його сусід на такому самому утелівському модемі качав реферати... І поки я розвідав про можливості поставити їм уарнет, він купив утелівськи модем. Фіґ з тобою, золота рибка. Приїжджу той модем підключати. Підключив, законектився - пише білайн. В мануалі від модема - попередження, якщо включає білайн, переключись в режим 3g насильственно. Переключився. Сигналу нема. Вернувся на GPRS. Підключаюсь. Декларує ~230 кбпс, реально - 0-5 кбпс, розриви. Гугл ше загружається, скайп працює/не працює інтервалами в 20 секунд, вконтакті грузився хвилин 5.
Кажу - або купляй до нього зовнішню антену, або вертай, бо толку з нього не буде. "...я чека не взяв".
Почухрав потилицю - де найближча вишка білайну? ХЗ. А київстара? Довкола натикано. Ну тоді ставиш київстарівську карточку і тішишся XL.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Форум IP.Board © 2001-2010 IPS, Inc.