Фірма купила LG w1942s в якості другого монітора для ноута... Шас пара йде вухами. По порядку.
1. Монітор кричить, що його рідна роздільна здатність - 1440 * 900. Я йому вірю. Вінда (Vista Business) - ні. У списку розділок - тільки 3 * 4.
2. Драйвер в автоматичному режимі не оновлюється ні з диска, ні з Windows Update. Поставив вручну - візуальних змін 0, в т.ч. розділок не додалося.
3. Скачал драйвер з сайту LG - пачка на 600 кб, в ній - півтори сотні драйверів для моніторів на будь-який смак. 1942 немає. Або захований так, що не знайдеш, бо в тій пачці ще півсотня вкладених архівів, які мені було лінь перебирати.
4. Через реєстр встановив вручну 1440 * 900 - не знаю, наскільки правильно, в одній з підгілок HKEY_CURRENT_CONFIG\System\CurrentControlSet\Control\VIDEO\... Ніколи раніше з такою какою не стикався.
Допомогло. Навіть кілька перевантажень пережив. Втихаря відматюкав лижі... і заспокоївся.
5. Щастя закінчилось нежданно. А саме - довелося відключити ноутбук від монітора.
Після підключення назад - знову немає потрібної розділки!!! Причому запис у реєстрі є.
У мене є два варіанти - або я, з моїм восьмирічний досвідом роботи на компі роблю щось не так, або лижі - в топку!!!
Пардон май френч, єсі шо.