Help - Search - Members - Calendar
Full Version: LG, або казка про білого бичка
DEV UA > Системне Адміністрування > H&S
professor
Фірма купила LG w1942s в якості другого монітора для ноута... Шас пара йде вухами. По порядку.
1. Монітор кричить, що його рідна роздільна здатність - 1440 * 900. Я йому вірю. Вінда (Vista Business) - ні. У списку розділок - тільки 3 * 4.
2. Драйвер в автоматичному режимі не оновлюється ні з диска, ні з Windows Update. Поставив вручну - візуальних змін 0, в т.ч. розділок не додалося.
3. Скачал драйвер з сайту LG - пачка на 600 кб, в ній - півтори сотні драйверів для моніторів на будь-який смак. 1942 немає. Або захований так, що не знайдеш, бо в тій пачці ще півсотня вкладених архівів, які мені було лінь перебирати.
4. Через реєстр встановив вручну 1440 * 900 - не знаю, наскільки правильно, в одній з підгілок HKEY_CURRENT_CONFIG\System\CurrentControlSet\Control\VIDEO\... Ніколи раніше з такою какою не стикався.
Допомогло. Навіть кілька перевантажень пережив. Втихаря відматюкав лижі... і заспокоївся.
5. Щастя закінчилось нежданно. А саме - довелося відключити ноутбук від монітора.
Після підключення назад - знову немає потрібної розділки!!! Причому запис у реєстрі є.

У мене є два варіанти - або я, з моїм восьмирічний досвідом роботи на компі роблю щось не так, або лижі - в топку!!!
Пардон май френч, єсі шо.
Pegasus
Так то ще і від дров відяхи може залежати. Не знаю. Але зараз нормальні кантори переходять на брени, щоб не паритись, в брендів як правило класний супорт. І що у вас ВСЯ кантора не знає як то наконфігати???
Sulamith Lusor
ага, мій монітор під лінуксом вивалював помилку, бо дрова на відеокарту стояли не ті. ніякі хитрощі не допомагали. матюкався шо ппц, я боялась, що згорить. )
professor
Відяха вродя інтелівська... Дрова останні, сам обновляв... Кароч, іду харити адмінів smile.gif
Sulamith Lusor
як захариш, розкажи, чим все закінчилось )
professor
Анекдот - щойно до мене прийшли адміни, питатись де в реєстрі я правив розділки biggrin.gif
professor
Лист в техсуппорт LG.
Фактично трохи підкоректований і доповнений перший пост цього топіка.
Чекаєм на відповідь smile.gif
Цитата
Доброго дня.

Мені придбали LG w1942s в якості другого монітора для ноутбука... По порядку.
1. Монітор кричить, що його рідна роздільна здатність - 1440 * 900. Я йому вірю. Віндовс (Vista Business) - ні. У списку підтримуваних роздільних здатностей - тільки 3 * 4.
2. Драйвер в автоматичному режимі не оновлюється ні з диска, ні з Windows Update. Поставив вручну - візуальних змін 0, в т.ч. розділок не додалося.
3. Скачал драйвер з вашого сайту - пачка на 600 кб, в ній - півтори сотні драйверів для моніторів на будь-який смак. Я в захваті - надзвичайно зручно... 1942 немає. Або захований так, що не знайдеш, бо в тій пачці ще півсотня вкладених архівів (ще зручніше), які мені було лінь перебирати.
4. Через реєстр встановив вручну 1440 * 900 - не знаю, наскільки правильно, в одній з підгілок HKEY_CURRENT_CONFIG\System\CurrentControlSet\Control\VIDEO\... Ніколи раніше з такою гадістю не стикався.
Допомогло. Навіть кілька перевантажень пережив. Втихаря відматюкав монітор... і заспокоївся.
5. Щастя закінчилось нежданно. А саме - довелося відключити ноутбук від монітора.
Після підключення назад - знову немає потрібної розділки!!! Причому запис у реєстрі є.
6. Тимчасове рішення у вигляді програми PowerStrip дозволяє так-сяк пошаманивши заставити монітор працювати. Звичайно приходиться змиритись з тим, що після сліпу монітор не просинається, після перезагрузки приходиться логуватися "всліпу", там само всілпу запускати PowerStrip, і так само всліпу натискати на кнопку закрити його повідомлення про тріал. PowerStrip не безкоштовний і купляти його я не збираюсь - благо діло два тижні від покупки монітора не минуло ще, можу спокійно вернути як несправний.

Прошу дати змістовну відповідь на протязі доби, інакше я перейду в табір шанувальників Samsung.

Ну і... пардон май френч, єсі шо.
TIGER
Так їм, гадам таким! angry.gif
professor
Отримав відповідь. У листі без вказаного кодування, і все в один рядочок... Ладно, фік з ним, з кодуванням:
Цитата
Доброго дня!
1. Роздільна здатність монітора насправді 1440*900.
2-3. Проблема не пов"язана з драйвером.
4. Проблема не пов"язана саме з монітором.
5-6. Скоріш за все проблема пов"язана з тим, що відеокарта Вашого ноутбука не підтримує роздільну здатність 1440*900 (оскілько вона не стандартна, а широкоформатна).
Спробуйте закачати більш новий драйвер для відеокарти Вашого ноутбука на сайті компанії-виробника Вашого ноутбука.
З повагою,
CIC LG Electroincs

Ну, я не втримався від ядучого ріплея:
Цитата
Добро дня,
Дякую за відповідь...
Тільки от... Дивно...
Враховуючи, що відеокарта мого ноутбука, HP Compaq 6710b, інтегрована в чіпсет Mobile Intel® 965 Express, з драйверами, обновленими до останньої версії засобами Windows Update (чудеса! виявляється, через нього можна роздавати драйвери!!!) прекрасно справляється з демонстрацією зображення в роздільній здатності 1280 * 800 на екрані мого ноутбука... Хм. Мені здається, чи він теж широкоформатний?... Та ні... В мене певне глюки.

Ще раз дякую,
Андрій Квасниця.

P.S. Якщо вам цікаво - драйвер адаптера від Intel, а не від HP (підказа: інтели не знають про те, яким монітор буде використано з їх чіпсетом)
Pegasus
А ти злий smile.gif
professor
Ну так... знаєш, як мене той монітор дістав????
professor
Монітор замінили. Дали такий самий 1942, але ніяких проблем ні з роздільною здатністю, ні з дровами не спостерігається. Висновок - монітор був некондитний.
Pegasus
А ти тут паніку підняв....
mveselovski
адмінів з супортом забакланив
Sulamith Lusor
серця у тебе нема! :'-(
professor
Я так бачу та проблема часами стає доволі жосткою...
http://w0rst-hardware.blogspot.com/2008/02...resolution.html
TIGER
Погортав я наведений лінк. З нього можна зробити висновок, що то скоріше проблема з чіпсетом, а не моніком - хіба що ті всі моніки мають якийсь спільний компонент, який виробляється на певній фабриці, і в них попали такі компоненти з бракованої партії.
professor
Не наю. Насторожує те, що з двома однаковими (!) моніками працює по різному. Хоча та проблема часами в нас на фірмі повторюється - ноути у всіх однакові, моніки - теж...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Форум IP.Board © 2001-2010 IPS, Inc.