Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Як криза вплине на наше ІТ?
DEV UA > IT України > Теревені
Pegasus
Те що вцілому економічна рецесія відіб"ється на ІТ, без сумніву, цікаво тільки в якій мірі.
larik
Через рік півтора побачимо dry.gif
professor
А як вплине... Вже можна сказати, купа планктону на вулицях опиниться, їх зп впадуть до рівня "за єду", відповідно можна буде брати проекти, якщо такові будуть чисто кількістю а не якістю - ну знацця і сініорам зп можна буде не так борзо піднімати.
Тре тільки надіятись, що проекти хоч якісь будуть, і ми без роботи стояти не будемо. Бо інакше - капець... Якшо пару контор розвалиться, то і сіньйори підуть за копійки... І - привіт 95 рік, і зп в 150 баксів (ну чи то пак в 100 євро, бо бакса не стане)
Pegasus
Наразі заходи обмежелись зменшенням, або скасуванням соціальних пакетів, до масових звільнень справа не дійшла, принаймі в Львові.

Ну повністю проекти не перестануть іти, але деякі, невеликі, кантори, з недуже диверсифікованим портфелем замовлень можуть і закритись. Головне, щоб великі кантори встояли.
Sulamith Lusor
ага...
але от цікавий факт: чомусь всі раптово прокинулись і почали замовляти сайти. он на мені одразу 3 штуки повисло, а мій знайомий мав 7 замовлень на теперішні часи.
professor
Можливо тому, що зараз стало вигідніше мати справу з фрілансерами, ніж з великими конторами? Як не секрет, твої клієнти з якого сектору бізнесу?
mveselovski
у мене тоже 4 сайти висять і замовлення пруть

(сфери від будівництва до ІТ)
Sulamith Lusor
1 сайт для заводу, 1 інтернет-магазин, 1 сайт для археологічної школи (пам"ятки запорізької області).
professor
Хм.. Може в зв'язку з кризою наші підпринімателі вирішили виїхати зі своїми новими крутими сайтами і побити американських конкурентів на їх (інтернет)-території?
TIGER
Я думаю, що така ситуація склалась тому, що нашим підприємцям треба залучати гроші від іноземних інвесторів, а щоб довго про свою компанію не розказувати - краще написати сайт і відіслати лінк на нього своїм потенційним жертвам: а може хтось і поведеться...
Pegasus
Я думаю, що все ще трошки інакше....Фірма, яка не має сайту - це вже якось не серйозно, тому сайт їм потрібен, щоб хоч якось виглядати на нормальну кантору.
TIGER
І це теж.
professor
Ой... Традиційний сайт дрібного українського бізнесу - 4 хтмл сторінки, зрендерені в ворді і обновлені останній раз півтора року назад.
Sulamith Lusor
хто їх там зрозуміє )))
KUCH
Криза продовжується....
ЗП не піднімають sad.gif
Pegasus
А десь і піднімають happy.gif що ще раз свідчить про перебільшення кризи...
DJSS
Прошу писати на цю тему тут:

http://www.linkedin.com/groupAnswers?viewQ...ack=.anh_135451

А також тут:

http://www.linkedin.com/groupAnswers?viewQ...ack=.anh_135451
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Форум IP.Board © 2001-2010 IPS, Inc.