professor
25.3.2009, 15:59
Народ, хтось колись робив Code Review?
Ну не в сенсі студіку пальці правити, а в сенсі взяти проект іншої команди, і написати шо про нього думаєш?
Я звісно час відчасу колупаюсь в опен-сорц, загальне враження про проект складається, коли дивишся код. Зазвичай воно кидається в очі, якщо проект компілиться з ворнінгами, якщо код неформатований, якшо неймінг конвеншени дотримуються, якщо в кінці кінців по експірієнсу запуску проект нестабільний. Ну але для повноцінного коде рев'ю того мало. В кінці кінців неймнг конвеншени і форматування можуть бути ок в галімому проекті, і навпаки.
Звідси питання. Як оцінювати архітектуру?
Які будуть рекомендації?
Я в п'ятницю буду робити командний код рев'ю - тоді може й поділюсь досвідом.
Скачуєш плагін-аналізатор коду для своєї ІДЕ, для екліпса їх є достатньо і різних. Не пам"ятаю який плагін я колись до екліпса скачував, але мені дуже сподобався, робив стандартний аналіз коду, про неймконвеншини і ворнінги я навіть не говорю, аналізував на складність, величину методів(забув розумне слово, яким то все називається), дивився чи нема якигось циклічностей в класах, тобто коли класи юзають одне одного, але впринципі більше ніким не викликаються і нічого насправді не роблять, навіть при бажанні на задокументованість коду...Враження дуже позитивні, перед кодревю кастомера всім пропоную скачати хоч мінімальний плагін, для самоконтролю!
professor
25.3.2009, 16:43
Ну припустимо використаю я утиліту типу
ndepend чи
Lattix LDM. По цьому я зможу виявити залежності, проглянути наслідування... Чи достатньо цього, чи може щось випущено?
Переважно я робив code review проектів в яких було очевидно без всяких речей рівень програмістів

Для локальних переглядів кодів переважно є список речей, які перевіряють. Наприклад
такий .
Можна проаналізувати проект якоюсь програмкою і пройтися по списку речей, які треба перевірити.
Можна також зробити перевірку вибіркових модулів.
Далі написати аналіз на основі списку.