Help - Search - Members - Calendar
Full Version: RPM команда
DEV UA > Системне Адміністрування > UNIX
Pegasus
Одразу попереджаю, що в лінуксі я чайник і можу писати дуже зрозумілі всім лінуксоїдам речі, але нажаль не зрозумілі мені smile.gif
так от...
пам"ятаю декілька років тому ставив собі Suse в ньому команда rpm вионувалась без проблем і rpm інсталаяхи ставились навіть простим даблклком по них.
Зараз я поставив собі Ubuntu, десь річної свіжості, клікаю на rpm файл, каже що такого архіву не знає, лана, думаю може треба задати якусь іншу програму для відкривання, в списку програм нічого підходящого не найшов, ну думаю з командної стрічки заінсталю, зайшов в командну стрічку, втайпую rpm, а воно мені у відповідь - типу такої команди не знаю, заінсталюй її....так для того щоб rpm файли відкривались під Ubuntu потрібні ще якісь додаткові інсталювання?
larik
Наскільки я знаю що стандартні пакети інсталу для Ubuntu це deb debian package. якщо нема deb пакету тоді треба конвертнути цей пакет задопомогою alien

$sudo apt-get update
$sudo apt-get install alien

і конвертуємо
$sudo alien -k name-of-rpm-file.rpm

колись я саме так інсталив

$sudo dpkg -i name-of-deb-file.deb
mveselovski
Тарас рекомендую тобі не юзати бубунту....але якщо вже конче тре то юзай наступну хню

apt-get search pkg-name
apt-get install correct-pkg-name

якщо хош нормальну систему то краще взяти дебіан))) а якщо то тобі для роботи постав центос і юзай rpm -ihv
Pegasus
Та ні, то я для себе, хочу побавитись з джавою під лінуксом smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Форум IP.Board © 2001-2010 IPS, Inc.